Без въздух на „София диша“

Неделя е. Температурата в София, за щастие, не превиши 35 градуса, така че много хора бяха решили да излязат по улиците на столицата.

Какво съвпадение само! Днес на ул. „Шишман“ беше разположена инициативата „София диша“… ?? бях там, и аз се опитах да дишам…

Тръгвайки зад опашката на коня и стигайки до трамвайните линии зад църквата „Свети Седмичисленици“ се опитах да вдишам „чистия въздух“, заради който е създадена идеята на „София диша“. Преди две години, когато всичко започна, някак си успях да си поема въздух – да се огледам на улица без коли, да се усмихвам с дечицата, които рисуваха с тебешири слънца и къщи, да седна на бордюра или да пийна домашно приготвена цитронада от арт – кафенетата по улицата. ?? можех да се размина човешки с хората без да си „дишаме“ във вратовете, нали ме разбирате? Тогава си казах, че ще ходя всяка година! Е, да, но миналата не успях! Затова пък днес реших да наваксам като за две! ?? какво открих? Стъписах се, че чистата идея се е превърнала леко полека в градски вариант на „селски панаир“, където хората си обличат новите дрехи и излизат да видят свят, но и свят тях да види… Музиката беше страшно силна и от началото на улицата се чуваше до края й… Тентата за стрелба с пушка по мишена в началото никак не ми се връзваше с подскачащите деца до този щанд, които пък се опитваха да подражават на какичките от спортното училище, предоставили бухалки, обръчи и ленти, за да могат да се упражняват и вдъхновяват дечицата… Малко по-надолу по „Шишман“ музиката се смесваше с други ритми, а след това се успокояваше за играчите на шах, които имаха нужда от своето спокойствие… На всяка крачка имаше „сергийка“ с нещо „ръчна изработка“, така че всеки желаещ можеше да си купи я чантичка, я герданче, в което няма нищо лошо! Много арт, много нещо…  Но все пак ми идваше малко в повече шаренията и панаирният облик на цялото това добре замислено чудо!

 

 

 

 

 

 

 

И въпреки това трябва да кажа, че на хората им харесваше и те не пропускаха да напишат препоръката си на дървото за идеи: „София да диша всеки ден!“ Дали е възможно? Дано!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

One thought on “Без въздух на „София диша“”

  1. Униkалbнoe и серbeзнoе прeдложениe сделал в пpямoм эфиpe, самыйлучший эkспеpт и aналитиk в oблaсти финaнcов Cергей Лeбeдeв. Teпeрь ктo ycпел и зaшел на сайт, нaчнут заpабатывaть десятkи тысяч рублeй, c пeрвoгo дня. Прoгpаммy и всe инструкции Вы мoжетe cкачaть по ссылkе пoд видеo на нaшем пopтале. Мы вылoжили cсылky cпециалbно для теx людeй, kто ocтрo нуждаeтся в финaнсаx, и y кoгo eстb кpeдиты, ceгодня Bы можете решитb cвoи прoблемы pаз и нaвcегдa.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.