Избрали сте несъществуващ телефонен номер…

Откакто от малко повече от една година се занимавам с организиране и осъществяване на благотворителни инициативи, се сблъсквам с един и същ проблем. Реших, че сега е моментът да разкажа за него и да споделя моята гледна точка! Нека си кажа мнението за актуалните списъци с телефонни номера в интернет или в страниците на различни институции…

http://monologa.org/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif??мало едно време  един телефон 144, който служил за справка на телефонни номера в цялата страна. След много години този телефон бил заменен с друг, а после постепенно телефонната проверка била изместена от интернет информацията, където можело да се намери всичко. Днес живеем в това време – на тоталната информация… и дезинформация!

Към края на 2010 година вече организирах първата си благотворителна идея „От сърце – до сърце“   и тогава започнах да търся дом за деца, където да заминат даренията. Тогава започнах да се ровя из интернет с надеждата да намеря списък с телефони и адреси на домовете за деца, лишени от родителски грижи в България. Странно, но във всички страници на държавните учреждения и организации нямаше пълни списъци… Така попаднах във форума на bg-mamma.com. Оказа се, че там има списък на домовете по области.

?? така започнах да въртя телефони. Какво става? Поне 10 дома прозвънях, а отговорът беше от оператор със следното съобщение: „Номерът, който сте избрали, е грешен или непълен“ или „??збрали сте несъществуващ телефонен номер“. Замислих се, как е възможно да няма актуализация… Няма ли някой служител във всичките тези държавни учреждения и канцеларии (по новому офиси), който да се занимава именно с това? Нали за всичко има човек, чието задължение е да свърши своята част от работата?

Тогава си реших „проблема“ с много звънене и разпитване! Но, за съжаление, изпадам в подобни ситуации всеки път, когато търся координати – на дом за деца, дом за стари хора или държавни училища за деца със специфични заболявания!  Последно днес намерих в интернет нов списък на домове за деца, лишени от родителски грижи. Започнах да въртя отново телефони… ?? какво става? Поне 15 домове се оказаха със сменени или закрити телефонни постове!

Добре, питам аз (и отговор не чакам), как някой, който би искал да се свърже с тези или други държавни учреждения за хора със специални нужди, би бил насърчен да направи нещо за хората там, като още в начлото има такава съществена пречка на пътя си? Но все пак – по правилото за позитивното мислене, се успокоявам с това, че все има някой дом е с актуален номер! Поне аз всеки път успявам да се свържа с няколко такива и да успея да приведа идеята си за благотворителност в действие!

А в крайна сметка това е най-важното, нали! ?? все пак не можех да си примълча…

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.