Вече съм фен на торти „Чочко“

Всеки път се опитвам да оправдая желанието си за едно парче торта – просто ей така! Намирам причина да го изям и преди да го поръчам, и след като съм усетила вкуса му по небцето си. Оправдания и причини винаги могат да се намерят, стига да иска човек! ?? все пак мисля, че няма нужда да се обяснявам, защо ми се е дояла торта. До скоро като се кажеше „торта“ и първата асоциация беше със сладкарница „Неделя“. Браво на хората – наложиха се на пазара! Но като една любителка и ценителка на тортите, мога спокойно да кажа, че торти „Чочко“ не отстъпват нито по качество, нито по разнообразие.

Преди няколко месеца „Чочко“ си откриха нова сладкарница близо до SKY CITY MALL. Реших да я посетя, да разгледам, пък и да опитам. Много приятно място се оказа сладкарницата – чистичко, свежо, не натруфено откъм декорация, а и момичетата са усмихнати. Всичко пасва! Първоначално не бях впечатлена от тортите. Може пък да не бях попаднала на „хубаво парче“… Но няколко пъти след това решавам да купя цяла торта. О, трябва да си призная, че съм много положително изненадана от Чочковите торти! Няма да ги сравнявам с други, защото всяка торта си е сама за себе си, но тези не са тежки, прекалено сладки и сухи. ??мат много приятни кремове, сладостта е достатъчна и на външен вид са невероятни! В каталога им има такива форми, че ако трябва да си избираш, дълго има да прелистваш и да мислиш.

Преди една седмица пък трябваше да купувам торта в Пловдив. Не изпитах никакво колебание – веднага отидох в магазина на торти „Чочко“ на бул. „6-ти септември“. Нямаше тази торта, която си бях наумила да купя, но има толкова много други – коя от коя по-хубави и примамливо вкусни. Доверих се на препоръката на продавачката – много приветливо момиче. Купих торта „Афродита“, макар че не я бях опитвала преди това. Малко по-късно всички мои гости одобриха избора ми! Тортата беше невероятна – с лек шоколадов и малинов крем, а отгоре цялата беше покрита с дебел слой бял крем, декорирана с начупен бял шоколад… С две думи – приказка!

Ето така торти „Чочко“ ме спечиха за фен! Сега си измислям следващия повод да се наградя с едно парче вкусна торта…

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

5 thoughts on “Вече съм фен на торти „Чочко“

  1. Наистина браво на хората от „Неделя“, че успяха да се наложат така добре на пазара и Боже започвам да си мисля, че когато чуеш за торта я асоциираш със едноименната сладкарница. Наистина няма спор, че тортите са им хубави, но какво е един свят без конкуренция. Може би тук идва моментът и на тортите на „Чочко“, името на които явно е с ПР цел, защото веднъж като ти влезе в главата няма мърдане. Как звучи само: “Вчера отидохме до сладкарница „Чочко“.“ Мисля че и на мен не ми остава нищо друго освен да си го повтарям цяла вечер.
    За съжаление все още съм нямал радостта, а защо не и огорчението да вкуся от въпросните торти, но по начинът по който ги описваш ти звучат доста добре и си била наистина очарована от тях.А за поводът не го мисли толкова, вземи любим човек и се „наградете“ с по едно парче вкусна торта.

  2. Напълно съм съгласна! Препоръчвам горещо тортите на „Чочко“ да се опитат! После – да се сподели опит! 🙂

  3. Не съм съгласна с вас. Бих препорачала 100 грама сладки. Великолепни сладкарници имат,страхотни декорации и са много вкусни.Лагуна имат прекрасни еклерови торти. А що се отнася до неделя не отстъпват по нито един начин – нови еклерови,шоко лешник просто са страхотни и те.Лично в Чочко на мен не ми харесват визиите на тортите – имат комунистически вид. Нито една торта не може да ми предизвика апетите, те просто не изглеждат добре. Не искам никои да засегна,просто това е моето мнение

  4. Ето как влязохме в „сладка“ дискусия! Аз не съм особен привърженик на „100 грама сладки“ (струват ми се малко надути и пресилени), но за „Лагуна“ споделям 100% изказаното мнение! „Чочко“ ме изненадаха положително! Не мога да си кривя душата! Беше вкусно! А когато на човек му харесва нещо, хубаво е да го споделя! 🙂

  5. 2017 година
    Поръчах си тортата за 21 вечерта в 20:00 (след разговор с оператор и уверението, че няма начин да не е прясна) с идеята да бъде възможно най-прясна на 22 сутринта, когато трябваше да я поднеса. Останах неприятно изненадана, когато я изкарах от кутията на 22 и видях, че е произведена още на 19 и е със срок на годност до 23. Повече няма да направя грешката да поръчам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.