Бирата не е вода

чаша с вода

чаша с водаТемата за водата е много обширна. А тази за бирата може би е още по-широкообхватна. Да не забравяме, че и бирена партия има все пак! Аз нямам нито претенции да разбирам професионално от проблематиката, нито да хваля или критикувам политика или култура по отношение на водата или пък на бирата.
Сблъсках се няколко пъти с една и съща странна статистика за младежите в България. Според процентите и данните у нас младите хора изпиват доста голямо количество бира. Употребяват я с повод и без повод и за да пият бира, не им е нужно да сядат на заведение. Чудя им се и аз, като ги виждам в градинките, насядали по пейките или в тревните площи и пиещи бира от двулитрово пластмасовови шишета. Като че ли наистина по-често се виждат хора с бира в ръка, отколкото пешеходци с бутилка вода. За утоляване на жаждата сякаш бирата се предпочита. Но истина е, че без кафе, без кола-кола, дори без бира може да издържи човек, но без вода не може!

От доста време се опитвам да си създам навика да пия редовно вода. ??мам успешни дни в това отношение, когато изпивам около 2 литра вода. Онзи ден обаче по повод световния ден на водата реших да проверя, какво ново казва чичо Гугъл по въпроса за водата. Така попаднах на страницата на новоучредения Български национален воден съвет. Точно там намерих калкулатор на хидратацията, т. е изчислих колко вода трябва да поемам на ден, за да се чувства организмът ми в синхрон със себе си. Много полезно нещо!

Амбицирах да продължа да давам на тялото си, това, от което има жизнено важна нужда, а именно поне 2 литра вода на ден! Не си броя чашите. Но определено се убедих за пореден път, че не нещо друго, а водата е тази напитка, която може да се нарече еликсир на живота!

??два лято и предизвикателството ще е отново – бира или вода. Тук любителите на бирата имат готов отговор, разбира се. Е, и бира може, но само бира не може! Но да не забравяме, че все пак бирата не е вода!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

One thought on “Бирата не е вода”

  1. Както се пееше в онази песен:
    Няма бира и сърцето ми направо, направо спирааааааа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.