Белгийският горещ шоколад на сладкарница „Неделя“

Не е неделя, но е почивен ден. Седя си в сладкарница „Неделя“ и разглеждам менюто. ??мам си любима торта в там, макар това определено не е любимата ми сладкарница, но понякога е удобно място за среща на кафе. Загледах се в новите предложения и открих нещо, което реших веднага да опитам – белгийски горещ шоколад.Преди няколко години в Пловдив бях пила някакъв горещ шоколад, който още тогава ми направи страхотно впечатление. Беше много гъст и не приличаше на течните подобия на какао, които най-редовно се сервират в повечето заведения. Не запомних марката, но и днес усещам вкуса му – изключително шоколадов и завладяващ.

В сладкарница „Неделя“ приятно момиче ми донесе с усмивка голяма чаша с тъмно кафявата напитка, а най-отгоре имаше шоколадови стърготини и канела. Обичам този аромат на шоколад и канела! ??ли поне в този момент го харесах много. Това не беше всичко. Получих с отделна чинийка един голям бонбон от тъмен шоколад на клечка. Не бях виждала горещ шоколад да се сервира в допълнение с бонбон в чинийка и на клечка, но си казах, че може това да му е особеността на белгийския. Внимателно премахнах хартийката върху бонбона и реших да отхапя. Беше доста твърд. Първата ми мисъл беше, че това вероятно не е предназначено за директна употреба и реших да го поставя в чашата си. ?? ето какво било! Този бонбон се разтапяше постепенно и течността в чашата ми ставаше все по-гъста. Напомняше ми на онзи горещ шоколад, който споменах.

С всяка глътка горещата гъста шоколадова течност ми доставяше все по-голямо удоволствие. ??мах усещането, че пия разтопен шоколад. А аз обожавам шоколад!

Чувала съм, че белгийският шоколад е няколко класи повече и от швейцарския. Опитвала съм бонбони от белгийски шоколад и сама съм се убедила, че не могат да се сравнят с вкуса на други. Но не бях пила белгийски горещ шоколад.

Но сладкарница „Неделя“ успяха да привлекат вниманието ми с това ново предложение. Заслужаваше си опита и учудването от начина на сервиране. Но определено най-много си заслужаваше и заради невероятното меко шоколадово усещане, което остави по небцето ми този белгийски горещ шоколад…

Непременно пак ще опитам! ?? само мога да препоръчам!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

One thought on “Белгийският горещ шоколад на сладкарница „Неделя“”

  1. Вероятно наистина ще трябва да ходя до „Неделя“ след тази прекрасна реклама, която им направи 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.