Как да не сподели човек?!

споделяне

споделянеЧакам да получа официалните писма от двамата дома за стари хора, до които изпратихме календари. Но понеже по различни причини те се бавят, искам да дам кратка, но радостна информация на всички, които участваха в дарителската идея в действие „От календар – ДАР“.

Както вече писах, календарите в два отделни пакета заминаха по предварително обявените дестинации – с. Гърчиново, обл. Търговище и гр. Велинград още в първите дни на този месец. Вчера получих информация от куриерска фирма ЕВРОПЪТ, които поеха транспортирането, че пратките с календарите са пристигнали и са предадени в домовете в началото на миналата седмица.

От Велинград веднага ми писаха във facebook да благодарят и да споделят, че всички домуващи са приели идеята с голяма радост. Календарите са били веднага разпределени и вече красят стаите на хората. Това така стопли сърцето ми, че исках незабавно да споделя и аз с всички дарители. ??зчаках обаче да говоря и с директорката на дома в с. Гърчиново. Това се случи вчера и в телефонния ни разговор тя беше изключително въодушевена и зарадвана. ??мало достатъчно календари за всички. Закачили дори в общите помещения, дарили даже и на фелдшера на селото, който също така бил положително изненадан и зарадван от необичайната идея за дарение. Г-жа Юсменова каза съвсем чистосърдечно, че „именно такива малки жестове топлят сърцата на възрастните хора, а не големите обещания и престореното внимание“. Тя продължи да разказва за бабите, които не можели да се нарадват на разнообразните календари. В този разговор, а и в думите, написани от г-жа Драева от дома във Велинград,  усетих радостта от изпълнената цел на тази идея.

Благодаря на всички дарители или – иначе казано – на всички хора с големи сърца, които осъществиха една идея и заедно с които накарахме поне 100 лица да засияят с усмивка!

Радостта трябва да се споделя и затова аз не исках да я задържам повече само за себе си!

А и как да не сподели човек?!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.