Право на коментар

Вчера публикувах обобщаваща статия, посветена на идеята „От сърце – до сърце“. Публикувах и сканираното свидетелство за дарение, което получих по пощата от дом „Щурче“. Оказва се обаче, че не само на мен са ми направили впечатление несъответствията между документа и самата идея, представена в статията в блога ми , както и на стената на събитието във www.facebook.com. Няколко човека вече коментираха с мен и за да избегна чувството на неловкост, а и за да няма недоразумения, искам още веднъж да подчертая следното:

1. „От сърце – до сърце“ не е юридическо лице, организация с нестопанска цел, фондация, партия или друга подобна институция, която търси популярност за собствена облага.

2. „От сърце – до сърце“ е една идея в действие, която беше осъществена с помощта и участието на повече от 15 човека от Пловдив и София. Целта ни беше да доставим радост на децата от дом „Щурче“, гр. Средец.

3. Всеки един участваше, с каквото прецени според възможностите си. Така кашоните с даренията съдържаха чисто нови игри, играчки, шалове, шапки, ръкавици, бельо, книжки за четене и оцветяване, пособия за рисуване и моделиране, шампоани и др. ??маше и много и грижливо и чисто поддържани детски дрешки, игри и играчки, обувки и др. за децата. ??менно затова не е вярно и записаното в свидетелството, че даренията са „детски дрехи и играчки (втора употреба) и шампоани“.

4. Заедно с пратката от София написах и придружително писмо и подробни описи на кашоните от двата града. В писмото отново ясно подчертах, че нито аз, нито ние сме фондация или фирма. Подписах писмото от свое име и от името на всички дарители от София и Пловдив. За мен е непонятно, защо само моето име фигурира там като „дарител“.

Не съм дребнава. Не искам и да изглеждам такава. Но преди всичко важни са фактите! А фактите показват, че идеята в действие сме всички ние! ?? това не се отнася само за идеята „От сърце – до сърце“, която осъществихме с много хубави чувства и нагласа и която ни зареди с толкова положителна енергия!

Понеже това не е и няма да бъде последната идея, която ще осъществим заедно, искам да играем с открити карти!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.