От календар – ДАР!

По Коледа и Нова година фирмите по цял свят провеждат своите рекламни кампании. ?? у нас има обичай да се раздават на служители, партньори и клиенти всякакви сувенири. Но с настъпването на новата година най-актуални се оказват календарите. Календари се продават и по книжарниците, но все по-често по домовете и в заведенията виждам рекламни такива. Аз самата от години не съм купувала календар. Тази година също получих няколко… Всъщност получих няколко в повече! ?? така се роди идеята…

От календар – ДАР

Направих си сметка, колко календари получих по празниците. Колко от тях ще използвам… Колко подарих на роднини и близки… ?? равносметката е, че ми остават няколко, които трябва или да прибера в гардероба, или да изхвърля. Какво да ги правя иначе?

Знам, че тези факти важат не само за мен. Наясно съм, че и други складират или изхвърлят излишни за тях календари и календарчета, поради невъзможността да ги използват.

Помислих си, че точно тези календари могат да зарадват хора, които не са получили такива.

Ето защо днес говорих с г-жа Юсменова – директор на дом за възрастни хора в гр. с. Гърчиново, Търговище. След като накратко й представих идеята, тя веднага ми каза, че възрастните хора от дома много биха се зарадвали да имат по един календар в стаята си. Един малък жест може да разведри ежедневието им и да създаде разнообразие.

Точно преди Нова година зарадвахме децата в дом за деца без родители „Щурче„, гр. Средец. Сега можем да зарадваме заедно възрастните хора, които не живеят със семействата си.

Очаквам желаещи да се включат в тази идея, за да я превърнем отново в една идея в действие!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

One thought on “От календар – ДАР!”

  1. С огромно удоволствие искам да споделя, че с помощта на няколко приятели на идеята вече се събраха около 20 броя календари. Днес научих, че от офисите в Пловдив фирма ЕВРОПЪТ са изпратили до централата си в София един пакет календари. Софийският офис също е заделил няколко календари. А в Пловдив ме очакват още няколко приятели с още няколко календари. Страхотно е! Виждам изпълнението на целта! ?? благодаря – както винаги – на всички заедно и на всеки по отделно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.