Цената на пръстена

Като една типична жена и аз обичам да си купувам спонтанно разни дребни неща, за да се почувствам щастлива.  Тази вечер погледът ми се спря на един щанд за сребро. За мое учудване, там намерих и няколко пръстени от стъкло. Оказа се, че не са от обикновено, но от бораково стъкло. Не бях чувала до сега за такова, но това не ми попречи да започна да меря. Харесаха ми и реших да си купя един. А пък и отдавна търсех пръстен, който да е  подходяща комбинация към едни екстравагантни обици. Мерих почти всички или по-точно казано – всички, които ми ставаха. Но както става обикновено, спрях се на този, който пръв привлече вниманието ми. Странното бе?е обаче цената! На витрината цената беше 15 лева. Казах си, че ме устройва, още преди да поискам да ми покажат и други. На поставката с останалите цветови предложения има?е голям етикет с цена 10 лева. Още повече ми хареса възможността да притежавам пръстен от бораково стъкло за тази сума. При самото мерене забелязах, че всеки отделен пръстен има?е свой етикет с цена от 39 до 56 лева. Зачудих се и реших да попитам. Отговорът бе?е, че актуалната цена е именно 10 лева.

Купих си пръстен  за 10 лева и доволна си тръгнах. Доволна, че съм улучила страхотно намаление! Но продължавам да разсъждавам за това, колко в действителност спестих. Реших, че за доброто си настроение, ще съм спестила около 46 лева.

Няма жена, която да не обожава намаленията. Няма и начин намаленията да не привличат вниманието и да не повишават желанието да се стигне до определена покупка.

Какво пък – истината е, че цената няма значение! ??мам си нов пръстен и съм щастлива. Колко малко му трябва на човек… на една жена, исках да кажа!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

One thought on “Цената на пръстена”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.