Прическа на вятъра…

Ставам сутрин рано. Седя пред огледалото, въоръжена с четка и сешоар. Вдигам шум и събуждам съседите. п всичко това в името на перфектната форма на косата ми, преди да се отправя към офиса. По същата логика, преди специален повод засядам за няколко часа на стола на фризьора, за да може с помощта на безброй стилизиращи препарати косата ми са „стои“, както трябва. А навън духа вятър!

Не веднъж и не два пъти ми се е случвало, излизайки от фризьорски салон  да духне вятърът така, че прическата ми да отиде буквално „на вятъра“.  Сигурно не споделям само личен опит в това отношение.

Не стига, че половин час поне използвам изкуствен вятър под формата на топъл въздушен поток от сешоара; не е достатъчно, че си опъвам косата с четка и после фиксирам с лак, но всичко това трае точно, докато стигна до вратата на входа.

Какво се прави в такива случаи? Шапката не е ре?ение. Шал на главата би изглеждал тематично за определени райони на страната и света. В офиса или на мястото, където отивам, се опитвам със сръчни действия да пооправя разру?еното, но никога не е стигам първоначалната форма. п, в крайна сметка, се оказва, че спасение няма. Процедурата се повтаря всяка сутрин и упоритостта на жените може само да бъде похвалена.

п за да не липсва все пак оптимизъм – в края мога само да потвърдя сентенцията, че красотата изисква жертви!

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.