Какво се яде в пицария?

Вероятно повече от половината свят обича да яде пица. Не искам да обсъждам нейните хранителни и здравословни качества, нито доколко тя спада към „fast food“. пскам съвсем непринуидено да споделя наблюденията си относно пиците и пицариите.

Наскоро в една неделя вечерях рано в пицарията на Лео (от Big Brother).  Бях чувала доста отзиви за нея и нейните големи и вкусни пици, та реших да тествам сама. Приятна обстановка. Нищо особено. Акцентът е в аквариума, който дели горното помещение и създава раздвиженост. Хареса ми и огледалният елемент с това, че създава илюзия за пространство. Но, ясно е, не бях там, за да оценявам интериора!

Менюто ми заговори още с отварянето му. Разни интересни ястия се опитваха да спечелят вниманието ми. Пицата по избор, която предлага почти всяка пицария тук беше заместена от пица „Довери се на пицаря“. Типично по женски, реших да експериментирам и да се доверя на майстора. Пицата бе сервирана сравнително бързо след поръчката, което определено беше точка + за Leo`s Pizza. Тънка, хрупкава, сочна, ароматна и вкусна, пицата беше страхотно попадение. Не съжалих нито за миг за проявеното доверие на сляпо.

Аз съм от хората, които обичат да хапват пица в пицарии. Не се решавам на паста или лазаня. Може би самото име на заведението ми създава предпоставка за поръчката.  Не знам, не е и важно. Обичам пица!

Този път, понеже заведението беше на такъв известен италианец, реших предварително, че трябва задължително да опитам някой сладък специалитет по италианска рецепта. Хвърлих поглед на специалната страница в менюто и избрах. Щях да пропусна тирамисуто, за да имам повод да ида още веднъж. Поръчах си крем тирамису с нутела и кедрови ядки. Заглавието звучи като име на продукт в каталог на Орифлейм! В хубавата чашка разпознаваеми бяха само ядките. Съжалих на секундата! Същото беше положението с крема пана кота с шоколад, който си беше поръчала приятелката ми, с която бяхме при Лео. Освен че нямаше и едно парченце шоколад, кремът беше залят с най-обикновен топинг от пластмасова опаковка…

Приятна атмосфера като цяло, но десертите не струват. Пицата е много вкусна и наистина голяма, т. е напълно отговаря на положителните отзиви, които ни бяха завели там. Но в крайна сметка се оказва, че в пицария препоръчително е да се яде пица. А може пък само в пицарията на Лео десертите да не са на нивото на пиците! (Пример: Знам една малка квартална пицария, където правят страхотно тирамису!)

п така, готова съм да тествам следващата пица! Десертът не е задължителен… Някой да препоръча пицария?

Ива

The monologue is the most popular form of dialog!

One thought on “Какво се яде в пицария?”

  1. много обичам пици! Не съм голяма почитателка на комерсиалните пицарии като Уго, Дон Домат, Мр Пица… за това мога да при препоръчам една малка квартална пицариика в Редута – Папиони 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.